Govor nas još uvijek spaja

Dobrodošli na stranice Zajednice Talijana - Dante - Moslavina koja se bavi očuvanjem talijanske kulture i povijesne baštine na području grada Kutine

Novosti i ostala zbivanja

02. listopada 2019.

Zajednica Talijana Dante Moslavina posjetila je svoju matičnu zemlju Italiju, točnije pokrajinu Veneto, 28. rujna 2019. Prvo zaustavljanje bilo je u mjesto Conegliano (Treviso) gdje su članovi imali priliku posjetiti povijesni dio grada, dvorac te trg Cima, kušajući pritom poznati talijanski sladoled. Nakon toga uputili su se u Longarone (Belluno), glavno odredište puta. Na večeri sa uvaženim predstavnicima, gradonačelnikom gosp.

01. listopada 2019.

Poštovani članovi, dragi prijatelji,

Pozivamo Vas na Izbornu skupštinu Zajednice Talijana Dante Moslavina prilikom koje će se izabrati novo Vijeće Zajednice, u mandatu od 2019. do 2023. godine. Skupština će se održati 19. listopada u 18:00 sati u prostorijama Zajednice Talijana Dante Moslavina (Andrije Hebranga 13, Kutina). Slijedi prigodni domjenak i druženje.

Očekujemo Vas.

17. srpnja 2019.

Dragi prijatelji Zajednice Talijana,

20. srpnja 2019. u 10 sati svečano će se otvoriti Prva likovna kolonija Zajednice Talijana Dante Moslavina, u suradnji sa slikarima PULS (Štrk). U retro izdanju, a u sklopu talijanskog ambijenta, umjetnici će putem slika ispričati priču o talijanskoj emigraciji, kulturnoj i povijesnoj baštini te našoj tradiciji. Likovna kolonija je otvorena za javnost. Dođite i uživajte u Umjetnosti zajedno s nama.